Direct naar de contentDirect naar de footer

Musea

Arnhem en Nijmegen bieden veel diversiteit op het gebied van musea, zoals het Museum voor Moderne Kunst Arnhem, waar je een belangrijke collectie Magisch Realisten en een hoogwaardige collectie hedendaagse kunst kunt bezichtigen. InHet Nationale Park De Hoge Veluwestaat hetKröller-Müller Museum, waar je de schitterende werken van wereldberoemde kunstenaars, waaronder Vincent van Gogh, kunt bewonderen en een wandeling door de prachtige beeldentuin kunt maken.

In de regio Arnhem Nijmegen vind je ook een aantal musea met bijzondere thema's. In het Afrika Museum maak je kennis met de rijkdom van Afrikaanse culturen. In het prachtig gelegen buitenmuseum wandel je langs dorpen en woonerven uit verschillende Afrikaanse landen. In het 100 jaar oude Park Sonsbeekin Arnhem ligt het Nederlands Watermuseum. Het museum laat kinderen en volwassen op een interactieve manier kennis maken met water.

Tijden van vroeger herleven
Een bezoek aan het Nederlands Openluchtmuseum is het leukste dagje uit voor de hele familie. Stap een dagje in het leven van je vader, opa en overgrootvader. Geniet van het prachtige museumpark vol herinneringen en bewonder de verzameling van ruim tachtig originele huizen, boerderijen en molens. In Zevenaar staat het eerste Nederlandse baksteen/dakpanmuseum de Panoven waar vanaf 1860 ruim 120 jaar lang op ambachtelijke wijze stenen werden gebakken.

Het Land van Maas en Waal bij Wijchen en Beuningen biedt een fantastische blik op vroegere tijden door de aanwezigheid van de vele landgoederen, monumentale panden en kastelen. Deze prachtige, historische gebouwen zijn te vinden in een gevarieerde natuurlijke omgeving.

In de nabije omgeving staat één van de grootste kastelen van NederlandKasteel Huis Bergh. Omringd door een gracht en prachtige tuinen, zeker ook een bezoek waard.