Direct naar de contentDirect naar de footer
Exclusief overnachten

Reserveer

Culinair genieten

Meer informatie

Geniet van het voorjaar

Welkom in Kasteel TerWorm

Bedankt dat u ons hotel heeft uitgekozen om de leukste minivakantie in het Zuiden te vieren. Ons team doet er alles aan om u een onvergetelijk verblijf te bezorgen.

Via deze online room directory verkrijgt u meer informatie over ons hotel en de directe omgeving. Voor vragen kunt u tevens terecht bij de hotelreceptie, maar ook voor tips & tricks over de omgeving. Wij staan 24 uur per dag voor u klaar (tel.9). Daarnaast hebben een mooie en vooral informatieve omgevingshoek beschikbaar in de hotel lobby.

Wij proberen continu onze service en kwaliteit van ons hotel te verbeteren. Uw mening is daarom van groot belang. Na uitcheck ontvangt u van ons een e-mail met de mogelijkheid een review achter te laten, bedankt voor het invullen hiervan. Mochten er tijdens het verblijf onvolkomenheden optreden, dan vernemen wij dit uiteraard graag!

Team Kasteel TerWorm wenst u een fijn verblijf!

Ons restaurant

Ons restaurant

Laat u culinair verrassen door de enthousiaste keukenbrigade en beleef de beste streek- en seizoen producten met begeleidende wijnen die voor u zorgvuldig door onze sommelier zijn samengesteld.

 • Lunch

  Lunch

  U kunt in onze Auberge dagelijks lunchen tussen 12 en 17 uur.

 • À la carte

  À la carte

  U kunt van maandag t/m zaterdag dineren van 18:00 tot 21:30 uur. Reserveren gewenst.

Heerlijk ontbijten

Heerlijk ontbijten

Geniet elke dag van een heerlijk en gezond ontbijt in ons het restaurant. Het ontbijt is geopend van 07:00 tot 11:00 uur. Reserveren gewenst.

Belangrijke informatie

AED

U treft een AED (Automatische externe defibrillator) aan op de benedenverdieping in het kasteel bij de invalide ingang (etage -1).

Green Key

Kasteel TerWorm volgt de richtlijnen van “The Green Key”: een Europees erkend keurmerk van de Stichting Keurmerk voor Milieu, Veiligheid en Kwaliteit.

Roken
Wij vragen u vriendelijk niet in uw hotelkamer te roken. Roken kunt u enkel doen op uw terras of balkon met de deur gesloten. Op de kamers zonder terras of balkon is roken, ook met de deur open, nimmer toegestaan. Helaas zijn wij genoodzaakt om 150 euro boete in rekening te brengen en eventuele extra kosten die hieruit voort komen bij overtreding van deze regel.

Late uitcheck
Late uitcheck is enkel mogelijk op basis van beschikbaarheid, neem voor meer informatie contact op met onze receptie. Deze service is tegen betaling.

Uitcheckttijd
Wij verzoeken u vriendelijk voor 11:30 uur uit te checken.
U kunt daarna nog gebruik maken van onze faciliteiten.

Gratis WiFi
In ons gehele hotel is gratis wifi beschikbaar via het netwerk: Kasteel TerWorm

 • Zwembad

  Zwembad

  Het verwarmde binnenzwembad biedt u de ontspanning die u nodig heeft na inspanning. Het water is +30 C, waardoor u uw spieren optimaal kunt ontspannen. Van baantjes zwemmen tot relaxen in onze whirlpool; alles is mogelijk!

  Zwemkleding vergeten? Bij de entree van Badhuys TerWorm staat een vendingmachine met basis badkleding.
  Als hotelgast kunt u gratis gebruik maken van het zwembad van Badhuys Terworm.
 • Fitness

  Fitness

  Fitness helpt je met het bereiken van zo ongeveer elk doel. Zo kun je lekker sporten om gezond te blijven en in vorm te blijven. Maar fitness helpt je ook als je wil afvallen of je spieren wil laten groeien.

  We hebben gezorgd dat er de broodnodige variatie is aan apparatuur. We hebben alleen hoogwaardige apparatuur, van het merk Matrix.

  Als hotelgast kunt u gratis gebruik maken van de fitness van Badhuys Terworm.

 • Hardlopen

  Hardlopen

  Landgoed TerWorm nodigt uit voor het maken van een heerlijke wandeling. Daarnaast is het Landgoed geschikt om te hardlopen. Er zijn diverse wandelroutes/trimroutes over verharde paden. De routes zijn circa 4 tot 7 km lang. Als u beide routes combineert heeft u een trimbaan route van maar liefst 10 km en alles direct in "onze achtertuin". Houd u er wel rekening mee dat Landgoed TerWorm in de avoduren op sommige plekken minder goed verlicht is.

Wellness

Wellness

Compleet tot rust komen in onze nieuwe wellness! De Wellness van Badhuys Terworm heeft verschillende sauna's te bieden, iedere sauna is uniek. Uniek is onze ice lounge met stalagmiet ijsfontein en sneeuwdouche.

Als hotelgast kunt u een dagpas verkrijgen bij onze hotelreceptie of de receptie van Badhuys Terworm.

Meer informatie
 • GaiaZOO Kerkade

  Het leukste uitje van Nederland!

  GaiaZOO Kerkade

  GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept al meerdere malen door het publiek gekozen tot Beste dierentuin van Nederland.

 • Landgoed Terworm

  Ontdek dit prachtige gebied.

  Landgoed Terworm

  Grenzend aan Hotel Heerlen ligt het schitterende Landgoed TerWorm. Het beschermde natuurgebied met een grootte van 200 hectare biedt diverse mogelijkheden voor in- en ontspanning. Landgoed TerWorm is in iedere jaarigetijden het bezoeken waard.

 • Dit is Parkstad

  Gebied van uitersten en contrasten

  Dit is Parkstad

  De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. De tegenstellingen maken dit tot de leukste regio van Nederland! Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. Welkom in het dynamische Parkstad Limburg!

Dit is Parkstad film

Maak een reis door het boeiende verleden van Parkstad Limburg, een streek die zich telkens opnieuw uitvindt. Ontdek de geschiedenis van het gebied Parkstad en ontdek het zelf.

Kasteel TerWorm

Kasteel TerWorm

Van 1917 tot 1988 was de Oranje Nassau Mijn eigenaar van het kasteel en landgoed. Het gangenstelsel van de ON I ligt onder het landgoed. Op het kasteel woonden in die periode opzichters, kunstenaars, de boswachter en de badmeester. Na de mijnsluiting stelden overheidsbestuurders en de ON voor om een grootschalig pretpark te stichten op het landgoed. De Heerlense bevolking liep deze pretparkplannen in 1983 letterlijk en figuurlijk onder de voet in een groots opgezette en breed gesteunde protestmars. De betrokkenheid van de Heerlense bevolking is ontstaan in de met veel jeugdsentiment omgeven tijd van het openluchtzwembad TerWorm. Dit bijzonder fraaie en grote openluchtzwembad lag van 1920 tot 1984 in het bos achter het kasteel. Geen pretpark, maar behoud van de natuur en cultuur was de uiteindelijke keuze van veel Heerlenaren.

Geschiedenis

Fiets- & Scooterverhuur

 • E-bike

  E-bike

  Onze elektrische fietsen met trapondersteuning behoren tot de nieuwste trend in fietsland. Om een elektrische fiets te ervaren moet u het echt zelf hebben geprobeerd. Het is alsof u altijd voor de wind fietst.

  De kosten bedragen € 29,50 per fiets per dag (8 uur)

  NL
 • Scooter

  Scooter

  Scooter rijden is leuk! Met onze scooters is het heerlijk comfortabel door het mooie Limburgse Heuvelland toeren. Onze scooters rijden 25 km per uur waardoor er geen helmplicht is. Na een korte instructie kun je lekker op weg!

  Scooters zijn te reserveren en op te halen bij Hotel Heerlen op 500 meter loopafstand.

  Reserveren kan via de receptie
 • E-chopper

  E-chopper

  Wil je een keer iets bijzonders huren? Heerlijk elektrisch cruisen met deze E-chopper. Met de krachtige 3000W motor kun je snel maar stil genieten van de omgeving. De actieradius is ca. 50 km en daarmee geschikt voor dagdeel verhuur.

  Scooters zijn te reserveren en op te halen bij Hotel Heerlen op 500 meter loopafstand.

  Reserveren kan via de receptie
Ontdek de prachtige omgeving

Ontdek de prachtige omgeving

Zuid-Limburg staat niet alleen bekend vanwege het prachtige landschap en de Bourgondische gastvrijheid, maar ook vanwege al zijn internationale topattracties. Ontdek zowel de historische als ook hedendaagse bezienswaardigheden die Zuid-Limburg rijk is of ben lekker sportief bezig in het heuvelland! Er valt heel veel te beleven...

 • Green Choice

  Green Choice

  Draag uw steentje bij aan het milieu en make a GREEN choice! Mogen wij uw kamer schoonmaak overslaan tijdens uw verblijf? Neem contact met ons op om uw GREEN choice door te geven via tel 9 of beantwoord de e-mail die u in de avond van check-in ontvangt.

 • Natuurspeeltuin

  Natuurspeeltuin

  Klim en klauter naar hartenlust in onze natuurspeeltuin. Speel in de zandbank of test je evenwicht.
  Naast de natuurspeeltuin is eveneens een jeu de boules aangelegd. De natuurspeeltuin is afhankelijk van de weersomstandigheden geopend. De natuurspeeltuin is gelegen bij Hotel Heerlen op 500m afstand.