Direct naar de contentDirect naar de footer
De fietsregio bij uitstek!
Ontdek het centrum van Heerlen
De prachtige heuvels van Zuid-Limburg
Fietsroutes die beginnen vanaf het hotel
 • GaiaZOO Kerkade

  Het leukste uitje van Nederland!

  GaiaZOO Kerkade

  GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept al meerdere malen door het publiek gekozen tot Beste dierentuin van Nederland.

 • Landgoed Terworm

  Ontdek dit prachtige gebied.

  Landgoed Terworm

  Grenzend aan Hotel Heerlen ligt het schitterende Landgoed TerWorm. Het beschermde natuurgebied met een grootte van 200 hectare biedt diverse mogelijkheden voor in- en ontspanning. Landgoed TerWorm is in iedere jaarigetijden het bezoeken waard.

 • Dit is Parkstad

  Gebied van uitersten en contrasten

  Dit is Parkstad

  De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. De tegenstellingen maken dit tot de leukste regio van Nederland! Het is er groen en rustig vol kastelen en kloosters, maar het bruist ook door de kleurrijke steden, topattracties en te gekke festivals. Welkom in het dynamische Parkstad Limburg!

Activiteiten

Activiteiten

Heeft u nog geen plannen overdag? U kunt via deze website onder andere direct uw toegangsbewijzen aanschaffen voor activiteiten in de regio en daar buiten.

Plan uw activiteit!

Toeristische informatie

 • Heerlen & Parkstad

  Heerlen & Parkstad

  Van der Valk Hotel Heerlen ligt op circa 15/20 minuten lopen en 5 autominuten van het stadscentrum van Heerlen. In de laatste jaren is Parkstad Zuid-Limburg, een regio waar Heerlen onderdeel van uitmaakt, sterk gegroeid als toeristiche regio. Verschillende top attracties hebben zich gevestigd in Parkstad.

  Meer informatie
 • Aken

  Aken

  Aken is een prachtige stad op nog geen 15 autominuten van ons hotel. De historische domstad is uitstekend geschikt voor een dagje uit. Aken heeft vele winkels, bezienswaardigheden en musea.

  Meer informatie
 • Heuvelland

  Heuvelland

  In dit golfende landschap liggen nostalgische dorpjes en stadjes verscholen tussen groene weides en kleurrijke hoogstamboomgaarden. De Geul en Gulp, die eeuwen geleden het landschap vormden, kabbelen nu rustig voort. Het is de ideale omgeving om te fietsen en te wandelen.

  Meer informatie
 • Shopping

  Shopping

  Je hoeft niet naar Parijs, Londen of Milaan om uitgebreid te shoppen. Kom naar Limburg en ontdek het stukje buitenland van modebewust Nederland in Maastricht of Aken, het Designer Outlet in de gezellige stad Roermond, Outlet Maasmechelen of de grootstemeubelboulevard van Europa in Heerlen. Kom en ontdek wat Limburg allemaal te bieden heeft.

  Meer informatie
 • Wellness

  Wellness

  Wellness is een combinatie van actief en passief werken aan uw lichamelijk en geestelijk welbevinden. In Zuid-Limburg vindt u diverse wellness-centra waar ontspanning en onthaasting voorop staan.

  Meer informatie
 • Over de grens

  Over de grens

  Nergens in Nederland is er een plek waar 3 landsgrenzen zo dicht bij elkaar liggen als in Zuid-Limburg. Vanuit Hotel Heerlen bereikt u Duitsland in slechts 10 autominuten en België in slechts 20 autominuten. Gaat u genieten van de Duitse Eifel, de Belgische Ardennen, Duitse en Belgische steden of leuke tips for kids? Het kan allemaal!

  Meer informatie
 • Actief

  Actief

  Lekker actief de deur uit kun je het beste in Zuid-Limburg. Of het nu gaat om unieke ondergrondse avonturen, waterrecreatie, survival, wandelen en/of fietsen, nergens kan dit uitdagender en mooier dan tussen de glooiende heuvels. Bekijk snel de informatie hieronder en inspireer uzelf nu!

  Meer informatie
 • Events

  Events

  In Zuid-Limburg is altijd wat te beleven. Muzikale evenementen als Pinkpop, WMC of Andre Rieu.. Maar ook sportieve evenementen zoals Limburgs Mooiste, Amstel Gold Race en NK Wielrennen. Er zoveel te beleven!